قیمت زرشک درجه یک به چه عواملی بستگی دارد؟‌

 

 بیشترین مصرف غذایی زرشک در داخل ایران بر پایه زرشک خشک صورت می‌گیرد. زرشک تازه بیشتر برای آبگیری و ساختن کنسانتره زرشک و شربت استفاده می‌شود. زرشک تازه را به شیوه‌های گوناگونی نگهداری و خشک می‌کنند که همه این شیوه‌ها هنوز مرسوم هستند و با توجه به شیوه‌ای که برای خشک کردن زرشک اخذ می‌شود انواع زرشک خشک به دست می‌آید. مثلاً زرشک پفکی زرشکی است که در دراز مدت و با صرف انرژی و دقت زیاد و دور از انواع آلودگی‌های محیطی خشک می‌شود و به کیفیت مطلوبی می‌رسد. زرشک پفکی بیشتر در صادرات مدنظر قرار می گیرد. زرشک زیر تالاری هم که از مخلوط زرشک پفکی و زرشک دانه اناری به دست می‌آید با توجه به نسبت زرشک پفکی به زرشک دانه اناری  کیفیت متغیری دارد.هر چه میزان زرشک پفکی در این مخلوط بیشتر باشد سطح کیفی بالاتری دارد و به قیمت بالاتری به فروش می‌رسد.

 

خشک کردن زرشک علاوه بر تاثیرات ماندگاری و مصونیت در برابر آلودگی و میکروب باعث کم شدن وزن و حجم زرشک می‌شود و بنابراین جابجایی آن را در انتقال به نقاط دیگر آسان می‌کند. درختچه‌های زرشک با توجه به سن و سالشان مقدار متفاوتی زرشک تولید می‌کنند. هر چه سن شان بیشتر باشد تا ۲۵ سالگی مقدار زرشک تولیدی آنها نیز بیشتر می شود ولی بعد از ۲۵ سالگی تا ۸۰ سالگی شاهد افت محصول هستیم. درختچه زرشک در سن پنج سالگی یک کیلو، در سن ۷ سالگی ۷ کیلو و در ۱۲ سالگی ۲۰ کیلو زرشک خشک به دست می‌دهد. زرشک تازه در مراحل مختلفی خشک می‌شود.  معمولاً زمین‌ها در خراسان جنوبی به صورت شیبدار هستند و این امر  کار خشک کردن زرشک را دشوار می‌کند و کشاورزان گاهی ناچار می‌شوند برای یافتن مکان‌های مسطح مسافتی طولانی و ناامن و پر فراز و نشیب را طی کنند و در محل جدید نیز امکانرات لازم و ابتدایی از جمله مکان سرپوشیده برای خشک کردن زرشک وجود ندارد.خشک کردن زرشک از اهمیت بالایی برخوردار است و بر کیفیت و قیمت زرشک نقش موثری دارد.

خشک کردن زرشک باعث می‌شود زرشک زمانی دراز سالم بماند و از آفات و بلاهای متفاوت در امان باشد.زرشک تر می‌تواند پناهگاه بسیاری از قارچ ها و باکتری ها و  موجودات ذره‌بینی بیماری‌زا یا فرسایشی باشد و موقعیتی در خود بپرورد که فساد و تباهی زود هنگام خود را موجب شود. انواع واکنش‌های شیمیایی ویرانگر در چنین شرایطی امکان بروز و ظهور می‌یابند. راههای مختلفی برای خشک کردن زرشک وجود دارد که بعضی عرفی و قدیمی و بعضی بر پایه تکنولوژی‌های نوین هستند. روش های قدیمی هنوز کارایی دارند و در بسیاری از موارد موجد تولید بهترین نوع زرشک می‌شوند. در واقع زرشک یکی از المان‌های تاثیر‌گذار بر تولید زرشک درجه یک می‌باشد. در مورد روش‌های متفاوت خشک کردن زرشک و مزایا و معایب این روش‌ها مقالات زیادی نوشته شده و وجوه مختلف این شیوه‌ها در آنها بررسی شده است. با توجه به هدف و مقصود متصدیان در امر خشک‌کردن زرشک گزینه های متفاوتی وجود دارد. بسته به اینکه در این روند زمان مهمتر باشد یا کیفیت و با توجه به امکانات موجود بدیل های گوناگونی برای تحقق این اهداف وجود دارد. در شیوه‌های تکنیکی امروزی وقت کمتری صرف می‌شود و به کارگران زیادی نیاز نیست و بنابراین این روش‌ها تاثیر زیادی بر قیمت نهایی زرشک ندارند.درختچه زرشک  حساسیت بالایی به خاک محل کاشت خود ندارد و در طیف وسیعی از انواع خاک‌ها قابلیت پرورش دارد، چه در خاک شنی یا رسی و چه در خاک آهکی. زرشک خزان‌دار در خاک کم جان و ضعیف و در وضعیت‌های دشوار هم ایستادگی می‌کند و بار می‌دهد. آفتاب و سایه البته برای رشد زرشک مهم هستند و بیشتر انواع زرشک در محیط‌‌هایی که آفتاب فراوان دارد و گاهی سایه‌دار می‌شود بهترین روند رشد خود را سپری می‌کنند. در صورتی که کشاورزان بخواهند رشد درختچه زرشک زیاد شده و قدش بلند شود باید به شیوه خاص و در دوره‌های متناوب درخت را هرس کنند. در این شیوه قسمت زیرین درختچه را از شاخ و برگ خالی می‌کنند تا جایی برای پروبال گرفتن شاخه‌های جدید ایجاد شود و همچنین در زمان چیدن زرشک ظرفیتی ایجاد شود که بتوان زیراندازی زیر درخت پهن کرد و به روش ضربه‌ای میوه‌هایش را برداشت نمود. کاشتن زرشک در فصل خزان بهترین باردهی را به دنبال خواهد داشت. با کندن گودال و ریختن شن در آن امکان ریشه زدن زرشک مهیا می‌شود. معمولاً در کاشت زرشک آن را با ریشه‌اش در گودال می‌گذارند. درختچه ها را با فاصله از هم می‌کارند تا امکان زیادی برای رشد و نمو آن‌ها وجود داشته باشد. درختچه پس از کاشت به آب نیاز دارد و باید بعد از آن روزی دو بار آبیاری شود. شخم زدن زمین و ریختن کود حیوانی نیز از نکات پایه‌ای می‌باشد که در ریشه زدن و پا گرفتن درختچه نقش اساسی دارد.

به سایت ما به نشانی https://ibarberry.ir  مراجعه کنید تا مقالات جالبی در مورد موضوعات مختلف زرشک و فراورد های آن بیابید. در مجموعه زرشک آبرام  فروش زرشک در انواع زرشک پفکی و زرشک دانه اناری و همچنین زرشک سیاه آبگیری انجام می شود. 

 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

انتظارِ فرج کتابخانه عمومی شهدای پرندک الکسا چت Rick ویستا سازه هیئت محبین الائمه (ع) مهاجرین افغانستانی زویید Ron بازرگانی سایناویژن دانلود کتاب علمي پزشکي